FaceBook
Twitter
YouTube


Het personeel

Stichting Pim heeft al sinds het begin eigen personeel in dienst. We hebben een hecht team van vaste personeelsleden en een aantal invalkrachten. Binnen dit team werkt een groep vooral op de woning en ook bij  de dagbesteding zijn er gespecialiseerde personeelsleden. Gelukkig kunnen we wel uitwisselen tussen deze  teams.

“Een prachtig gebouw met vele faciliteiten en een stel goede ideeën waren al aanwezig. Voor ons is het de uitdaging om de mogelijkheden van het gebouw, de omgeving en de interesses van de jongeren aan elkaar te koppelen bij het ontwikkelen van een goed dagbestedingsprogramma.” (personeel dagbesteding)

Personeel op de woning werkt in wisselende diensten, waarbij we 24-uurs zorg leveren. Het aantal personeelsleden en de te werken diensten zijn afhankelijk van de cliëntplanning.

“Omdat onze prachtige woning met alle faciliteiten nog niet volledig bezet werd door de vaste cliënten, zij slapen hier een deel van de week, maar zijn veelal de rest van de tijd nog gezellig bij hun ouders, bieden wij sinds 2010 de mogelijkheid tot logeeropvang en/of dagopvang. Op de tijden dat anders kamers leeg zouden staan, bieden we nu plaats aan andere cliënten om deze ruimte op te vullen en zelf gebruik te maken van onze geweldige faciliteiten.”

Onze logeercliënten zorgen samen met de vaste bewoners voor veel gezelligheid op de woning en ons personeel krijgt de kans om nog meer cliënten te leren kennen. Daarnaast zijn er na de uitbreiding vaker meer cliënten aanwezig, waardoor er ook meerdere personeelsleden tegelijk aan het werk zijn. Dit geeft natuurlijk weer een geheel andere dynamiek bij stichting Pim.

Het personeel  heeft een grote rol in de professionalisering van de stichting; er worden regelmatig cursussen en workshops gevolgd om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen en daarnaast voert het personeel veel taken uit om een  HKZ-certificering te kunnen behalen.

Als laatste, maar eigenlijk het  belangrijkste is dat al ons personeel  nog steeds op handen wordt gedragen door de cliënten en hun ouders. Ondanks dat een aantal cliënten niet kan praten, laten zij dit toch vaak zien door hun gedragingen en  hun wil om op de woning te zijn. De cliënten die wel kunnen praten, geven dit ook veelvuldig aan en er wordt veel geknuffeld. 

Kalender

Wie is er deze maand jarig?
Bekijk het 
hier.


Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
Naam:
Email:Laatste nieuws


Helpen?

Word lid van de Club van Honderd
meer informatie >

Wordt Vriend van Stichting Pim
meer informatie >

Kom ons helpen als vrijwilliger
meer informatie >