FaceBook
Twitter
YouTube

Jaarverslag 2016,

klik hier om het jaarvrekening 2016 te lezen

 

Stichting Pim bestaat sinds 2006 en sinds 1 januari 2009 zijn we actief als zorgwoning. In eerste instantie een woonvoorziening voor 8 jongeren met een (meervoudige) beperking, dit gecombineerd met een logeeropvang. Vanaf 2013 bieden we ook dagbesteding aan in de naastgelegen schuur.

De afgelopen jaren stond in het teken van een verdere groei ter optimalisatie van de stichting. Een verdere groei geeft een bredere basis aan de stichting op langere termijn. Een noodzaak nadat de PGB gelden fors waren gedaald en er de vooruitzichten waren op meer bezuinigingen. De kleinschaligheid mag natuurlijk niet in gedrang komen en dat is een uitdaging bij uitbreiding. Zeker als een organisatie groeit, in ons geval zelfs verdubbeld, wordt de vraag naar meer overhead en organisatielagen groter maar we zijn er in geslaagd om een platte organisatie te blijven.

In oktober 2016 was de bouw van de tweede zorgwoning, die gekoppeld is aan de eerste, een feit. Sindsdien is Stichting Pim een zorgwoning voor 16 jongeren en een dagbesteding voor 21 jongeren met een (meervoudige) beperking. Nog steeds is er de logeermogelijkheid voor jongeren die een weekend of weekje willen verblijven bij ons.

We bieden een gevarieerd dagbesteding programma aan, geheel op maat gemaakt voor onze jongeren. In de zorgwoning beschikken we over een therapieruimte, een zwembad en een gymzaal. Hierbij gebruik makend van de domotica en hulpmiddelen zoals een camerasysteem, automatische deuren, epilepsie-melders, tilliften, douchebrancards en douchestoelen. In de tuin staat er sinds de zomer van 2017 een Yurt, een tent waarin oa muziektherapie wordt gegeven.

Het personeel is ook dit jaar weer op verschillende trainingen en cursussen geweest. Zoals de jaarlijkse certificering van de protocollen in het skillslab van het Amphiaziekenhuis, de BHV training, maar ook de cursussen “Ervaar het maar”, het Autisme Belevingscircuit, het Rett syndroom symposium, klankschalen cursus, interactief voorlezen, cursus RINO (sensorische informatieverwerking), training gebruik Toby (oog gestuurd communicatieprogramma).

Er zijn 7 stagiaires werkzaam bij Stichting Pim, de opleiding die zij volgen zijn HBO-V, MBO-V, SPH, SPW en Sport & Beweging. Dit jaar zal er een studente de 3-jarige BBL opleiding verpleegkunde gaan volgen waarbij ze werk en studie zal combineren.

We werken met aantal vaste vrijwilligers waardoor er nog meer tijd is voor onze jongeren. Ook dit jaar zijn er weer veel uitstapjes georganiseerd zoals een bijna wekelijks bezoek aan de Efteling, het theater, bioscoop of kermis ed. Ook met de activiteiten in het dorp hebben we weer meegedaan, waaronder deelname als groep in de carnavals optocht en de avondvierdaagse.

In 2018 zal er een begin worden gemaakt van de inrichting van het naastgelegen weiland tot belevingstuin- en ontmoetingstuin.


 

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.
Naam:
Email:Laatste nieuws


Singelloop 2017
Wat een bijzondere dag!!  De Aartsenfruit Kids Foundation had ons dit jaar uitgekozen als het goede doel voor hun 10km Singelloop. Het was een ....
Lees verder >

Camping Pim geopend
Met een bonte avond voor bewoners, jongeren van de dagbedsteding, ouders, broers en zussen en vrijwilligers werd Camping Pim officieel geopend. Bekij ....
Lees verder >

Helpen?

Word lid van de Club van Honderd
meer informatie >

Wordt Vriend van Stichting Pim
meer informatie >

Kom ons helpen als vrijwilliger
meer informatie >